Voorwaarden vastgesteld door provincies voor vergunningsverlening

18-10-2019 728 keer bekeken 0 reacties

Eind deze week kunnen de vergunningsaanvragen voor activiteiten waarbij stikstof vrijkomt weer in behandeling worden genomen. Daarvoor hebben de 12 provincies voorwaarden vastgesteld.

Eind mei 2019 oordeelde de Raad van State dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) onvoldoende rekening hield met de schade aan de natuur door die stikstof. Sindsdien ligt de vergunningverlening op basis van de Wet natuurbescherming stil.

De provincies laten weten, via gedeputeerde Peter Drenth van Gelderland, dat zij zich bewust zijn dat het stilleggen voor veel onrust zorgt. Echter benadrukken zij dat de uitstoot van stikstof koste wat kost niet mag toenemen en ook verminderd moet worden. Zij zien het op gang brengen van de vergunningsverlening als een eerste stap naar nieuwe, strikte voorwaarden.

Zo worden activiteiten waarbij stikstof vrijkomt weer mogelijk, 'zolang die activiteiten niet leiden tot een toename van neerslag van stikstof in natuurgebieden'. De nieuwe regels stellen dat vooraf in de aanvraag moet worden aangetoond dat deze neerslag niet gebeurt. Op de website van Gelderland is een samenvatting te vinden van de nieuwe beleidsregels.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen