De nalatenschap van Slimme en Gezonde Stad

13-05-2019 553 keer bekeken 0 reacties

Een boek met Hbo-Lessen over gezonde, groene en duurzame verstedelijking.

Het programma Slimme en Gezonde Stad van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wilde dat ‘Slim’ en ‘Gezond’ het uitgangspunt zouden worden voor het ontwikkelen van de stad van de toekomst. Het programma leverde tussen 2015 en 2018 diverse studies op en vele praktijkoefeningen in de zes pilotsteden. De kennis uit deze studies en praktijkervaringen zijn in samenwerking met vijf hbo-en wo-instellingen gecomprimeerd tot een integraal lesboek voor hbo-studenten die zich in de praktijk professioneel gaan bezig houden met de inrichting van de openbare ruimte, mobiliteit, gezondheid en leefbaarheid in steden.

De opzet van het boek is gericht op het proces en de aanpak van de slimme en gezonde stad. In alle hoofdstukken wordt benadrukt dat deze stad enkel kan ontstaan door een integrale aanpak in multidisciplinaire teams waarbij een actieve houding van groot belang is.

Het lesboek is in gedrukte vorm te bestellen (19,95 excl BTW en verzenkosten) of gratis te downloaden.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen