Slim en gezond stedelijk ontwerp: een blik op de toekomst van het Beurskwartier

December 14, 2018 2134 keer bekeken 1 comments

Pal achter het centraal station van Utrecht verrijst een nieuw stukje stad. Deze nieuwe wijk, het Beurskwartier, wordt een innovatieve, duurzame en groene aanvulling op de historische stadskern. Met bijzondere aandacht voor een schone, aantrekkelijke en vooral ook gezonde leefomgeving.

De gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigen u graag uit om de slotbijeenkomst van het Living Lab Utrecht SGS bij te wonen. U hoort uit de eerste hand de resultaten, bespreekt ze met vakgenoten en werpt uiteraard een blik op de toekomst van het Beurskwartier. Leerzaam en inspirerend.

Opbrengsten delen

Het programma Slimme en Gezonde Stad ging vier jaar geleden van start met zes pilotsteden, waaronder Utrecht. Wat heeft het Living Lab Utrecht SGS in het Utrechtse Beurskwartier concreet opgeleverd? Op 18 februari 2019 worden de Utrechtse resultaten breed gedeeld met staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij neemt samen met de Utrechtse wethouder Victor Everhardt de opbrengsten in ontvangst.

Programma

We ontvangen u met een kop koffie/thee in Villa Jongerius. Het programma start om 10:30 uur met een introductie over de gebiedsontwikkeling in het Beurskwartier en de bijdrage die vanuit het Living Lab Utrecht aan de ontwikkeling van dit gebied is geleverd.

U kunt meedoen met diverse interactieve workshops en krijgt zicht op de uitdagingen en mogelijkheden van een slimme en gezonde stad van de toekomst. Stedelijk ontwerpers en andere deskundigen kijken samen met deelnemers naar de opbrengsten en geven een doorkijk naar de uitdagingen en mogelijkheden van een slimme en gezonde stad van de toekomst.

Ze doen dat aan de hand van de vier werklijnen die centraal staan in het Living Lab Utrecht:

  • klimaatneutrale en klimaatrobuuste stad
  • gezond gedrag
  • schone en duurzame mobiliteit
  • en circulaire economie

We sluiten de dag af met een vraaggesprek met staatssecretaris Stientje van Veldhoven, wethouder Victor Everhardt en provinciemanager Hennie Heesmans. Daarna nodigen we u uit voor onze netwerkborrel in Villa Jongerius.

Bekijk hier het programmaboekje

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Meer weten? 

Wilt u informatie over de onderzoeksresultaten van het Living Lab Utrecht SGS? Ga dan naar:

https://slimmeengezondestad.nl/Pilotsteden/Utrecht/default.aspx

Wilt u meer weten over het Beurskwartier? Ga dan naar:

https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/beurskwartier-en-lombokplein/beurskwartier-herinrichting/

Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met: beurskwartier@utrecht.nl

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
StevEnus September 03, 2019

Macrobid With Free Shipping Overseas Priligy Dapoxetina Precio buy cialis online Zithromax Dose For Chlamydia

Cookie settings